Húst szeletel, halat vág és tisztít, szusit készít, valamint zöldségeket szeletel és aprít, gyakran Santoku késként vásárolják. Az ívelt pengehegy lehetõvé teszi, hogy a kést maga felé húzva szépen levágja az élelmiszer keresztmetszetét. Mivel a penge hegye nagyon éles, könnyen átszúrhatja az ételt, valamint levághatja a húst a csontról. Rozsdaállóság tekintetében listavezetõ (420JS, HRC 54-56), gyártáskor nagy figyelmet fordítanak a rozsdamentes acél típusára, markolata cseresznye, juhar. A Seki evõeszközök nem csak Japánban, hanem a tengerentúlon is híresek, az erõs és precíz késeket egytõl egyig japán kézmûvesek készítik. Pengehossz: 185 mm, teljes hossz: 30,5 cm, pengevastagság: 1,5 mm, súly: 105 g.
(DUE CIGNI)